A weboldal előfizetése lejárt, kérem kattintson ide a meghosszabbításához!

Bemutatkozás

Madarasi Pálinkaház

Madarason és környékén az emberek mezőgazdaságból éltek, a mindennapokhoz hozzátartozott a pálinka fogyasztása is. Ezt látva Balla Péter úr 1943-ban megépítette pálinkafőzdéjét. Államosítás után földműves-szövetkezeti, majd ÁFÉSZ tulajdonba került, ahol évente 40-50 ezer liter pálinkát állítottak elő. A pálnkafőzde vezetője 1960-tól 1989-ig idősebb Lakatos Márton volt. 1989-ben megvásárolta a pálinkafőzdét és magán pálinkafőzdeként üzemeltette tovább. Ifj. Lakatos Márton 1998-tól veszi át a főzde vezetését, egyéni vállalkozóként. Kezdetben a cég kizárólag bérfőzéssel foglalkozott. 2008 májusában azonban fontos fordulat következett a pálinkafőzde életében és kereskedelmi pálinka előállítással bővítette tevékenységét. A Dél-alföldön termesztett gyümölcsökből készülő pálinkák íze, illata, zamata a táj éghajlati adottságainak köszönhetően igen magas, ami kiváló élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára. A Madarasi Pálinka színe víztiszta, az adott gyümölcsre jellemző íz és illat jellemzi. Az előállított pálinkák alkoholtartalma 43 V/V% illetve 47 V/V%. Lakatos Márton elkötelezett híve a kiváló minőségű pálinkák gyártásának, amit pálinkaversenyeken elért eredmények, a Kiváló Magyar Élelmiszer, Hagyományok-Ízek-Régiók és Pálinkakiválóság védjegyek tanúsítanak. 70 éves a Madarasi Pálinkafőzde, ebből a Lakatos család immár több mint ötven éve főzi hagyományos módon, kétszeres lepárlással készülő Madarasi Pálinkát.

oldalam.hu
Ezt a weblapot az MTT Média Kft. készítette. További információk: www.oldalam.hu